Go Back

Rugbrød-bicotti med chokolade og nødder

Forb. tid1 d 15 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid1 d 1 t

Ingredienser

1. dag

  • 25 g gær
  • 5 dl lunken vand
  • 2 dl yoghurt
  • 150 g malt-rester fra ølbrygning
  • 500 g groft rugmel
  • 1 spsk salt

2. dag

  • 50 g mandler/hasselnødder
  • 50 g hakket mørk chokolade
  • 1 dl blandede frø og kerner - hørfrø, solsikkekerner, sesamfrø, græskarkerner
  • 1 dl sirup
  • 1 dl flydende margarine eller smør
  • 50 g mandelmel
  • 450 g hvedemel

Fremgangsmåde

1. dag

  • Rør alle ingredienserne sammen. Ælt dejen med en håndmixer eller køkkenmaskine ca. 5 min.
  • Dæk skålen til med film eller en plastikpose og lad den stå på køkkenbordet 24 timer.

2. dag

  • Rør alle alle ingredienserne sammen med fordejen. Kom hvedemelet i lidt efter lidt, mens der røres godt. Dejen skal være sammenhængende, lidt klistret og fast.
  • Bred dejen ud til en stang med en bredde på 7-8 cm og 1,5 cm i højde. Kom den på en bageplade med papir og bag den ved 200 grader i ca. 25-30 minutter.
  • Når "brødet" er fast, tages det ud og køler et par minutter.
  • Skær det i skrå skiver med en bredde på 2 cm. Kom skiverne tilbage på bagepladen med skæresiden opad og bag dem ved 180 grader i ca. 10 minutter.
  • Tag dem ud af ovnen og afkøl på en bagerist.
  • Opbevares i en lufttæt dåse.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen