Go Back

Fyldte squash med oksekød og masser af

Ingredienser

  • 2 squash
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg - finthakket
  • 1 fed hvidløg - finthakket
  • 450 g oksekød
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1/2 tsk stødt chili
  • 2 tsk tørret timian
  • 2 tsk tørret oregano
  • Salt/peber
  • 4-6 spsk balsamico
  • 2 revne gulerødder
  • Finthakket indmad fra squashene
  • 1 håndfuld frisk babyspinat
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 100 g revet ost
  • Evt. Kærgården italienske urter - smør

Fremgangsmåde

  • Del squashene på langs og skrab indmaden ud med en ske - lad 1/2 cm være tilbage i hver ende af squashen, så fyldet ikke falder ud. Gem indmaden.
  • Varm olie i en gryde og svits løg og hvidløg. Tilsæt kødet og brun det godt.
  • Kom alle krydderierne i sammen squash-indmad og gulerod. Tilsæt balsamico.
  • Lad det hele simre ved jævn varme 10-15 minutter.
  • Smag kødet til og tilsæt så babyspinat og frisk basilikum.
  • Lad det hele varme igennem til spinaten falder sammen. Vend den revne ost i.
  • Kom forsigtig kødet i de udhulede squash, pres det godt ned i dem og top dem op.
  • Drys evt. med lidt mere revet ost og en tsk. smør på hver.
  • Kom de fyldte squash i et smurt fad og bag dem ved 180 grader i ca. 15-20 minutter. De skal være møre, men havde bid.
  • Server straks med masser af basilikum, salat og evt. groft brød.

Noter

Rester af de fyldte squash kan gemmes til næste dags frokost og spises kolde.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen