Go Back
Butterdejsstang

Butterdejsstang med oksekød og friskost

Forb. tid40 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid1 time

Ingredienser

  • 5-6 små plader butterdej
  • 1 finthakket løg
  • 1 finthakket fed hvidløg
  • 1 bakke champignoner - renset og skåret i skiver
  • 250 g hakket oksekød
  • 1 revet gulerod
  • ¼ revet squash
  • ½ majskolbe
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½ tsk stødt chili
  • 2 tsk tørret timian
  • 2 tsk tørret oregano
  • Salt/peber
  • 4-6 spsk balsamico
  • 1 håndfuld frisk babyspinat
  • 100 g revet ost
  • 1 bakke BUKO friskost med rucola

Fremgangsmåde

  • Varm olie op på en pande og svits champignoner til de er møre. Hæld både champignoner og vand fra panden over i en skål.
  • Kom lidt olie på panden og svits løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt oksekødet og brun det.
  • Kom champinoner+vand, gulerødder, squash, koriander, chili, timian, oregano, salt, peber og balsamico på panden. Rør det hele godt sammen og lad det simre ved jævn varme 5 minutter.
  • Tilsæt friske majs fra kolben og frisk babyspinat - varm det hele igennem til spinaten falder sammen.
  • Tag panden af varmen og lad det afkøle et par minutter.
  • Imens forberedes butterdejen. Læg pladerne i en række, på den brede led, på en bageplade. De skal overlappe hinanden lidt.
  • Rul dem lidt ud, så de hænger sammen og bliver lidt større.
  • Rør revet ost og friskost i kødet. Fordel fyldet midt på butterdejen i en lang stribe (Undgå at tag væden i bunden af panden med).
  • Luk butterdejen op omkring fyldet. Pensl evt. kanterne med æg, så det limer dejen lidt sammen.
  • Prik med en gaffel i butterdejen og pensl med sammenpisket æg.
  • Bag butterdejsstangen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Den skal være gylden og puffet op.
  • Server straks.

Noter

En rest oksekødsauce kan bruges.
Grøntsagerne kan erstattes af andre.
Tilsæt evt. lidt stegt bacon til fyldet.
BUCO friskost med rucola kan skiftes ud med en neutraludgave
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen