Go Back
Fuldkornstærte

Fuldkorns tærtebund med quinoa flakes

Ingredienser

Fuldkornstærtedej

  • 100 g quinoaflakes
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 50 g hvid hvedemel - eller andet groft mel
  • 1 tsk salt
  • 50 g neutral olie
  • 70 g yoghurt
  • Ca. 0 - 5 dl vand

Fyld

  • 3 æg
  • 50 g revet ost
  • 100 g friskost - her BUKO med radiser og forårsløg
  • Salt/peber
  • 3-4 skiver god serranoskinke
  • Frisk oregano

Fremgangsmåde

Tærtedej

  • Bland alle ingredienserne til dejen og rør dem godt sammen til en fast masse.
  • Stil dejen på køl i min. 30 minutter.
  • Smør en stor tærteform eller 4 små og pres dejen ud heri.
  • Prik tærtebunden med gaffel og forbag den ved 200 grader i ca. 10-15 minutter.

Fyld

  • Imens laves fyldet. Pisk æg, friskost, revet ost, salt og peber sammen.
  • Fordel æggemassen på den forbagte tærtebund og kom den i ovnen igen.
  • Bag den færdig ved 200 grader i ca. 20-30 minutter - afhængig af størrelse.
  • Når tærten er fast og gylden tages den ud og frisk serranoskinke og oregano fordeles på.
  • Server straks - gerne med en salat.

Noter

Quinoaflakes kan udskiftes med fuldkornsmel.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen