Go Back

Down-sidedown kage med friske figner og hindbær

Forb. tid15 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid1 t

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 100 g flødeost
  • 225 g sukker
  • 2 æg - L
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/4 tsk salt
  • 225 g mel
  • 1 dl mælk
  • 300 g hindbær
  • 4 friske figner - skåret i halve

Fremgangsmåde

  • Pisk smør, flødeost og sukker sammen til det er hvidt og luftigt.
  • Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert æg.
  • Bland de tørre ingredienser sammen og sigt dem i dejen.
  • Tilsæt mælken og rør det hele godt sammen til en jævn dej.
  • Smør en springform(tæt) og drys den med sukker.
  • Fordel de halverede figner på bunden, med skæresiden nedad.
  • Fordel hindbærrerne udover.
  • Kom dejen udover frugten og bred den ud i et jævnt lag.
  • Bag kagen ved 200 grader i ca. 45 minutter.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle helt af.
  • Vend den forsigtigt ud af formen, så bunden er opad. (Eller server den, som min).
  • Pynt med friske figner.
  • Server kagen med cremefraiche eller flødeskum.

Noter

Friske figner og hindbær kan udskiftes med anden frugt.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen