Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Græskar brød med salve og chili
Tilb. tid
15
min
Samlet tid
15
min
Antal:
15
stk
Ingredienser
20
g
gær
2
dl
lunken vand
2
dl
yoghurt 3
-
5%
1
dl
græskarpure
-
kogt græskar, moset til pure
3
spsk
olie
1
tsk
salvie
2
tsk
salt
1
dl
fuldkornshvedemel
Ca. 7-9 dl hvedemel
1
sammenpisket æg
Ca. 2 spsk chiliflager
Fremgangsmåde
Smuldr gærren i en skål, tilsæt vand og rør.
Kom yoghurt, græskar, olie, salvie, salt og fuldkornsmel i og rør det hele sammen.
Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens dejen æltes sammen.
Dæk skålen til og lad dejen hæve 3 timer.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og bred den ud til en "plade" på ca. 2 cm i højde.
Del den i 12-15 stykker og læg dem på en bageplade med papir.
Lad stykkerne efterhæve mens oven varmer op til 225 grader.
Pensl bollerne med sammenpsiket æg og drys med chiliflager.
Bag bollerne ca. 15-18 minutter midt i ovnen.
Lad dem afkøle på en bagerist
Noter
Salvie og chili kan udelades. Prøv at tilsætte 1 spsk honning og 1 tsk kanel eller "pumpkin spice" til bollerne og få et sødt bagværk
Del din opskrift med mig på Instagram
Tag
@louiogbearnaisen