Go Back
+ servings
Græskar brød

Græskar brød med salve og chili

Tilb. tid15 min
Samlet tid15 min
Antal: 15 stk

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 2 dl lunken vand
  • 2 dl yoghurt 3 - 5%
  • 1 dl græskarpure - kogt græskar, moset til pure
  • 3 spsk olie
  • 1 tsk salvie
  • 2 tsk salt
  • 1 dl fuldkornshvedemel
  • Ca. 7-9 dl hvedemel
  • 1 sammenpisket æg
  • Ca. 2 spsk chiliflager

Fremgangsmåde

  • Smuldr gærren i en skål, tilsæt vand og rør.
  • Kom yoghurt, græskar, olie, salvie, salt og fuldkornsmel i og rør det hele sammen.
  • Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens dejen æltes sammen.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve 3 timer.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og bred den ud til en "plade" på ca. 2 cm i højde.
  • Del den i 12-15 stykker og læg dem på en bageplade med papir.
  • Lad stykkerne efterhæve mens oven varmer op til 225 grader.
  • Pensl bollerne med sammenpsiket æg og drys med chiliflager.
  • Bag bollerne ca. 15-18 minutter midt i ovnen.
  • Lad dem afkøle på en bagerist

Noter

Salvie og chili kan udelades. Prøv at tilsætte 1 spsk honning og 1 tsk kanel eller "pumpkin spice" til bollerne og få et sødt bagværk
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen