Go Back
Hyldebær saft

Hyldebærsaft

Ingredienser

  • 2 kg friske hyldebær
  • 3 æbler
  • 1 L vand

Pr. liter siet saft

  • 400 g sukker
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk flydende atamon

Fremgangsmåde

  • Skyl hyldebærrerne og fjern de store stilke - resten behøver ikke ribbes.Skær æblerne i grove stykker.
  • Bland hyldebær, æbler og vand i en stor gryde. Kog det hele op og lad det koge indtil bærrerne brister.
  • Hæld grydens indhold til afdrypning i en saftpose eller viskestykke. Når saften er løvbet igennem, måles den op. (Jeg fik ca. 1,5 liter saft).
  • Kom saften i en gryde og bring den i kog. Tilsæt sukker og æbleeddike under omrøring. Giv saften et opkog og skum den. Tilsæt atamon.
  • Fyld den varme saft på rengjorte flasker.
  • Server saften opvarmet med en citronskive.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen