Go Back
Æblekage med lakrids

Æblekager med lakrids og marcipan

Tilb. tid30 min
Samlet tid30 min

Ingredienser

  • 1 portion mørdej
  • 50 g marcipan
  • 2 store æbler
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk lakridspulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk farin
  • 1 spsk citronsaft
  • 1-2 spsk mørk rom - eller anden spiritus
  • 6 spsk tyk karamelsauce - med salt
  • 75 g hakkede valnødder
  • 4 spsk grovvalsede havregryn
  • 8 spsk lakridssirup - sød

Fremgangsmåde

  • Rul mørdejen ud og udstik 8 cirkler (ca. 10 cm i diameter).
  • Kom mørdejscirklerne i en muffinspladeform og tryk dem lidt ud heri.
  • Stil formen i køleskabet indtil brug.
  • Skræl og skær æblerne i små tern.
  • Vend dem med kanel, vaniljesukker, farin, citron og rom.
  • Bland de hakkede hasselnødder og havregryn med karamelsaucen.
  • Skær marcipanen i 8 skiver. Kom i skive i bunden af hver muffinsform ovenpå mørdejen.
  • Fordel æbleternene i formene og pres dem godt sammen.
  • Kom 1 spsk nødde-karamel ovenpå æblefyldet.
  • Bag tærterne i 10 minutter ved 200 grader.
  • Læg et stykke stanniol ovenpå tærterne, så de ikke bliver brændte og bag dem færdig i ca. 20-25 minutter.
  • Lad tærtene afkøle i muffinspladeformen på en bagerist.
  • Dryp lakridssirup udover kagerne og server med cremefraiche.

Noter

Lakridssiruppen kan udelades.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen