Go Back
+ servings

Chili Con Carne

Tilb. tid1 t
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 500 g hakket oksekød - evt. 250 g hakket + 250 g tern
  • 1 løg i tern
  • 1 fed hvidløg - finthakket
  • 3 peberfrugter - rød, gul, grøn i tern
  • 2 gulerødder i tern
  • 1 stængel bladselleri i tern
  • 1 glas stærk salsa + 2-3 dl vand
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 laurbærblad
  • 2 spsk mørk balsamico
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dåse røde kidneybønner
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  • Varm olien op og brun kødet i en stegegryde, så det får lidt stegeskorpe.
  • Tilsæt løg og hvidløg og svits det med 1 min. Kom de øverieg grøntsager i og svits til det hele har fået lidt farve.
  • Tilsæt salsa, vand, kanel, spidskommen, laurbær og balsamico. Kog chilien op og skru dernæst ned til svag varme. Lad det simre under låg i 1 times tid.
  • Lige inden servering tilsættes kikærter og bønner og chili con carnen koges godt igennem.
  • Server fx med ris, majsbrød, tortillachips og cremefraiche.

Noter

Kan med fordel laves dagen før og trække i køleskabet.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen