Go Back

Tea-bag cookies

Tilb. tid8 min
Samlet tid8 min

Ingredienser

  • 150 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 1 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 225 g hvedemel
  • 150 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
  • Tilsæt æg og vanilje og pisk igen.
  • Bland mel og bagepulver sammen og tilsæt det lidt af gangen, mens der røres.
  • Saml dejen og pak den ind i madfilm. Læg den i køleskabet min. 1 time.
  • Tag dejen ud og lad den ligge 15 minutter på køkkenbordet.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangel på 0,5 cm tykkelse.
  • Skær dejen ud i firkanter a 4 cm i bredde x 5 cm i højde. Snit hjørnet af (0,5 cm), så det bliver en te-pose figur. Evt. print en skabelon ud og brug den for et ensartet resultat.
  • Prik hul i toppen af figurerne med en tændstik.
  • Læg figurerne på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem ved 175 grader i ca. 8 minutter. Hold øje - bagetiden varierer meget.
  • Tag kagerne ud og afkøl dem på en bagerist.
  • Temperer chokoladen og hæld den på et drikkeglas.
  • Dyp kagerne i glasset, så chokoladen dækker halvdelen. Drys chokoladen godt af og lad kagerne tørre på et stykke bagepapir.
  • Når chokoladen er størknet bindes en snor i kagerne og de serveres.
  • Opbevar småkagerne i en lufttæt boks.

Noter

Prøv at tilsætte 1 tsk revet citronskal til dejen eller pynt den våde chokolade med kokosmel, kakaopulver eller lakrids.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen