Go Back

Rösti-burger med laks og sennep/yoghurt-dressing

Forb. tid15 min
Samlet tid15 min

Ingredienser

Rösti

  • 4 mellemstore kartofler
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 2 spsk mel - havregryn eller rasp
  • Peber

Senneps/yoghurt-dressing

  • 4 spsk yoghurt
  • 2 spsk mayo
  • 2 tsk grov sennep - eller sennep med peberrod
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk friskhakket dild
  • Salt/peber

Fyld

  • 1 æg
  • 80 g graved laks
  • Frisk dild

Fremgangsmåde

  • Riv kartoflerne groft.
  • Drys med salt og lad det trække 5 minutter.
  • Pres al væden ud af kartoflerne.
  • Bland kartoffelmassen med æg, mel og peber.
  • Varm en pande med olie op.
  • Form 2 "pandekager" af dejen (evt. med en ske) og læg dem på panden.
  • Steg dem gyldne på begge sider og skru ned til svag varme.
  • Lad dem stege ca. 3 minutter på hver side - pas på de ikke bliver for mørke.
  • Tag röstierne af panden og kom dem på fedtsugende papir.
  • Slå ægget ud på panden og steg det til spejlæg imens.

Senneps/yoghurt-dressing

  • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til.

Burger

  • Læg en rösti på tallerkenen.
  • Smør med lidt dressing og top med skiver af graved laks.
  • Kom lidt dressing og frisk dild ovenpå og luk dernæst med rösti-låget.
  • Placer forsigtig spejlægget på toppen.
  • Kværn lidt peber ud over og server straks.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen