Go Back
+ servings

Franskbrød

Nem opskrift på klassisk franskbrød i form.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid25 minutter
Hævetid1 time 15 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 1 brød

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 3 dl mælk - gerne sødmælk
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 3 dl hvid hvede - kan erstattes af almindeligt hvedemel
  • 6-7 dl hvedemel

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret.
  • Hæld mælken i smørret for at køle det ned og lune mælke lidt.
  • Smuldr gærren heri og rør det ud.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, men hold lidt af hvedemelet tilbage.
  • Tilsæt det lidt af gangen mens dejen æltes.
  • Ælt dejen til den er smidig og glat.
  • Kom den tilbage i skålen og lad den hæve tildækket ca. 45 minutter til dobbeltstørrelse.
  • Slå dejen ned og kom den i en brødform.
  • Lad den efterhæve 20-30 minutter.
  • Bag brødet ved 200 grader i ca. 25 minutter - tjek om det er gennembagt!
  • Tag det straks ud af formen og afkøl på en bagerist min. 20 minutter.
  • Spis, spis, spis mens det er frisk

Noter

Hvid hvede kan erstattes af alm. hvedemel.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen