Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Franskbrød
Nem opskrift på klassisk franskbrød i form.
Forb. tid
10
minutter
min
Tilb. tid
25
minutter
min
Hævetid
1
time
t
15
minutter
min
Samlet tid
25
minutter
min
Antal:
1
brød
Ingredienser
50
g
gær
3
dl
mælk
-
gerne sødmælk
50
g
smør
1
æg
2
tsk
sukker
1
tsk
salt
3
dl
hvid hvede
-
kan erstattes af almindeligt hvedemel
6-7
dl
hvedemel
Fremgangsmåde
Smelt smørret.
Hæld mælken i smørret for at køle det ned og lune mælke lidt.
Smuldr gærren heri og rør det ud.
Tilsæt de øvrige ingredienser, men hold lidt af hvedemelet tilbage.
Tilsæt det lidt af gangen mens dejen æltes.
Ælt dejen til den er smidig og glat.
Kom den tilbage i skålen og lad den hæve tildækket ca. 45 minutter til dobbeltstørrelse.
Slå dejen ned og kom den i en brødform.
Lad den efterhæve 20-30 minutter.
Bag brødet ved 200 grader i ca. 25 minutter - tjek om det er gennembagt!
Tag det straks ud af formen og afkøl på en bagerist min. 20 minutter.
Spis, spis, spis mens det er frisk
Noter
Hvid hvede kan erstattes af alm. hvedemel.
Del din opskrift med mig på Instagram
Tag
@louiogbearnaisen