Go Back
+ servings
lagkage-efterår-æble

Efterårslagkage med kanelbunde, æblefyld og karamel

Antal: 10 pers

Ingredienser

Bunde

  • 1 pakke Amo drømmekage + 1 tsk kanel
  • 1 pakke Amo lyse muffins + 1 tsk kanel

Karamelflødeskum

  • 4 dl piskefløde
  • 125 g sukker

Valnøddekrokant

  • 100 g valnødder
  • 150 g sukker
  • 1 nip salt

Æblefyld

  • 3-4 syrlige æbler - store

Pynt

  • 1 rødt æble
  • Saft af 1/2 citron
  • 1 spsk sukker
  • 2 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Bunde

  • Bag bundene efter anvisning på pakken - men i 2 springforme.
  • Lad dem køle af.
  • Skær drømmekagen igennem til 2 lag.
  • Skær toppen af den lyse muffinkage, så der fås en bund.

Karamelflødeskum

  • Kom sukkeret i en gryde. Smelt det ved høj varme - uden at røre i det.
  • Rør når det begynder at smelte.
  • Tilsæt fløden når al sukkeret er smeltet. Karamellen vil nu stivne.
  • Kog blandingen op ved jævn varme og rør til alt karamellen er smeltet igen.
  • Hæld karamelfløden i en beholder og lad den køle lidt.
  • Kom den i køleskabet i min. 6 timer eller i fryseren i min. 1,5 time. Den skal blive helt kold ellers kan fløden ikke piskes til skum.

Valnøddekrokant.

  • Kom valnødder, sukker og salt i en gryde.
  • Kog det op ved høj varme - uden omrøring.
  • Rør når sukkeret smelter lidt.
  • Når al sukkeret er smeltet hældes blandingen ud på et stykke bagepapir og afkøles helt.
  • Hak krokanten med en savtakket kniv.

Æblefyld

  • Riv æblerne groft.

Samle lagkagen

  • Pisk karamelfløden til let skum.
  • Læg en bund i en høj springform (eller på et lagkagefad).
  • Fordel halvdelen af de revne æbler på bunden.
  • Drys med lidt krokant.
  • Kom dernæst halvdelen af karamelflødeskummet på.
  • Læg den næste bund på og gentag - slut med den sidste bund på toppen (selvfølgelig).
  • Dæk springformen til og kom kagen i køleskabet natten over.

Pynt.

  • Tag kagen ud.
  • Pisk flødeskummet og fordel det på lagkagen i et jævnt lag - hele kagen skal dækkes.
  • Skær æble i tynde skiver.
  • Bland citronsaft og sukker og hæld det ud over æbleskiverne - det forhindrer de bliver brune.
  • Pynt kagen med æbleskiverne.
  • Drys med krokant (eller kom det på rundt på siden af kagen)
  • Server straks.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen