Go Back

Hjemmelavet pasta

Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 250 g durummel
  • 3 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

  • Melet samles i en bunke på bordet og der laves en fordybning.
  • Æg kommes i fordybningen.
  • Salt og olie kommes ved. Med en gaffel samles dejen.
  • Den æltes godt med hænderne - det er hårdt og tager tid.
  • Når dejen er elastisk, blød og lækker deles den i 3 boller. De kommes i en fugtigt viskestykke og hæver en halv time.
  • Derefter rulles bollerne ud til en stribe, ca. 1 mm tykkelse.
  • Dejen meles godt og foldes sammen på den lange led 4 gange.
  • De andre boller opbevares i det fugtige viskestykke - da de hurtigt udtørrer.
  • Dejen skæres i 5 mm tykkelse og adskilles. Kommes i et fad, med godt med durummel.
  • Et fugtig viskestykke kommes over.
  • Pastaen koges i en gryde med rigeligt vand og salt i ca. 2-3 min.
  • Pastaen kan holde sig op til ca. 4 timer i køleskab inden brug.
  • Ellers fryses den og ved brug kommes den direkte fra frost i det kogende vand.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen