Go Back
+ servings

Chili con carne

Tilb. tid1 t
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 tsk stødt chili/1 frisk chili
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk cayennepeber/tabasco
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 laurbærblad
  • Peber
  • Salt
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dåse chilibønner
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpure
  • 2 spsk balsamico

Fremgangsmåde

  • Løg og hvidløg hakkes fint. Gulerødder, bladselleri og peberfrugt skæres i grove tern.
  • Kom 2 spsk olie i en stor gryde og tilsæt de hakkede grønsager. Varm dem ved jævn varme. Tilsæt krydderierne og svits det hele under omrøring i 5 min, til grønsagerne er bløde og har fået lidt farve.
  • Rør de afdryppede kikærter, chilibønner med sovsen, samt dåsetomaterne i.
  • Tilsæt det hakkede kød og rør godt rundt. Fyld den ene dåse med vand og hæld det ved. Derefter kommes balsamicoen i og saucen bringes i kog. Skru ned for varmen og lad saucen simre under et låg på klem i ca. 1 time. Rør jævnligt.

Noter

Kan med fordel laves dagen før, og opbevares i køleskabet, for mere smag.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen