Go Back
+ servings

Lakseburger med reje/dildcreme

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid12 minutter
Samlet tid27 minutter
Antal: 3 pers

Ingredienser

Burgerboller

  • 25 g gær
  • 1,25 dl mælk
  • ½ dl lunken vand
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 1,5 dl fuldkornshvedemel
  • 4 dl hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • Sesamfrø

Laks

  • 3 laksefileter uden skind
  • Olie
  • Citronpeber
  • Salt

Dildcreme

  • 2 dl cremefraiche 9%
  • ½ forårsløg
  • 125 g rejer i lage
  • Hakket dild
  • Salt/peber
  • Citron

Fremgangsmåde

Burgerboller

  • Mælk og vand blandes og gæren udrøres heri.. Derefter tilsættes olie, sukker, salt og ægget.
  • Mel æltes i dejen og der æltes godt. Dejen hæver tildækket 1 time.
  • Deles i 6 stykker og formes til boller. Lægges på en bageplade. Bollerne trykkes meget flade og hæver tildækket i 30 min.
  • Pensles med æg og pyntes med sesamfrø. Bages midt i ovnen i ca. 12 min ved 200 grader varmluft.

Laks

  • Laksen steges på en varm pande 3-4 min på hver side med lidt olie og krydres.

Dildcreme

  • Cremefraiche røres sammen med hakket løg, rejer, dild og smages til med salt, peber og citron. Stilles i køleskabet og trækker inden anretning.

Servering

  • Bollerne lunes og deles. Bunden smøres med lidt af dildcremen uden rejer. Salaten kommes ovenpå. Laksen brydes i flager og fordeles der på. Til sidst kommes dild/rejecremen på toppen.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen