Go Back
+ servings

Pizzasnegle

Tilb. tid15 min
Antal: 16 stk

Ingredienser

Dej

  • 2,5 dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker - eller honning
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 g hvid hvedemel - eller anden grov meltype
  • 350-400 g hvedemel

Tomatsauce

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse koncentreret tomatpure
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk tørret oregano
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk sukker
  • salt
  • peber

Fyld

  • 200 g skinkestrimler - eller parma/serranoskinke
  • 100 g revet mozeralla
  • tørret oregano

Fremgangsmåde

Dej

  • Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt, honning, olivenolie og hvid hvede. Ælt derefter det hvedemel i lidt efter lidt, indtil dejen er glat og smidig. Den må ikke blive for tør!
    Lad den hæve tildækket i 30 min.

Tomatsauce

  • Svits det hakkede løg og hvidløg ved jævn varme, det skal ikke tage farve. Tilsæt hakkede tomater og tomatpure og varm saucen op. Derefter tilsættes krydderier og saucen smages til. Varmes igennem et par minutter og pures herefter med en stavblender. Afkøles.

Pizzasnegle

  • Rul dejen ud på et meldrysset bord, ca. 30 cm x 50 cm. Fordel først halvdelen af tomatsaucen i et lag på dejen og drys derefter skinke og ost udover. Den anden halvdel af tomatsaucen fryses ned og bruges evt. til en gang pizzasauce.
  • Rul dejen sammen på den lande led som til en roulade og skær den ud i 16 tykke stykker. Bøj den yderste ende ind under sneglene og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad sneglende hæve tildækket 15-30 minutter.
  • Drys med oregano og bag sneglende ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 15 min til de er gyldne og bagte. Lad dem afkøle på en bagerist
  • Kan fryses.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen