Go Back
+ servings

Chokoladekrans med marcipan

Tilb. tid15 min
Samlet tid15 min
Antal: 8 pers

Ingredienser

Dej

  • 1 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 100 g blødt smør
  • 10 g sukker
  • 200 g hvedemel

Fyld

  • 70 g marcipan
  • 65 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 200 g mørk chokolade
  • 100 g hakkede, smuttede mandler
  • 1 æg

Fremgangsmåde

Dej

  • Lun kærnemælken til den er håndvarm
  • Rør gæren ud i den lune kærnemælk.
  • Kom resten af ingredienserne i og ælt dejen glat og smidig.
  • Lad dejen hæve tildækket i 20 min.

Fyld

  • Pisk marcipan, blødt smør og sukker godt sammen til en smørbar masse. Hak chokoladen groft.
  • Rul dejen ud den en rektangel i ca. 3 mm tykkelse.
  • Smør marcipanmassen på hele fladen og drys med den hakkede chokolade.
  • Rul dejen sammen på den lange led, som en roulade.
  • Form den til en krans på en bageplade og stik enderne ind i hinanden, for at lukke den godt sammen.
  • Klip med en saks halvt ned i dejen og vip snitterne skiftevis til den ene og den anden side.
  • Kransen dækkes til og hæver et lunt sted i 45 min.
  • Pensles med sammenpisket æg, drys med mandler og bag ved ca. 220 grader (alm. ovn) i ca. 10-15 minutter til den er gylden.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen