Go Back
Lasagne opskrift - klassisk lasagne med mornaysauce

Lasagne

Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid1 t

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 450 g hakket oksekød
  • 2 gulerødder - revet
  • 1 lille squash - revet
  • 1 hakket løg
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 lille dåse koncenteret tomatpure
  • 1 bouillionterning
  • 2 spsk oregano
  • 1 spsk timian
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 spsk rødvinseddike
  • Salt
  • Peber
  • Lasagneplader
  • Rasp

Mornaysauce

  • 60 g smør/margarine
  • 3 spsk mel
  • 8 dl mælk
  • Salt
  • Peber
  • muskatnød
  • 100 g revet parmasan

Fremgangsmåde

  • Svits hvidløg og løg svitses i olie, i en stor gryde.
  • Tilsæt oksekød og brun det godt.
  • Kom hakkede tomater i - fylde dåsen op med vand og tilsæt det.
  • Kom de revne gulerødder, squash, tomatpure, bouillion og krydderier i.
  • Kog saucen op og skrue ned til svag varme. Lad det hele simre under låg i ca. 20 min.

Mornaysauce

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Kon 6 dl mælk i gryden og de resterende 2 dl mælk i en meljævner med 3 spsk mel. Ryst godt.
  • Når mælken koger i gryden, kommes meljævningen i og saucen koges rigtig godt igennem, Krydres med salt, peber og muskat.
  • Tilsæt den revne parmasan og kog saucen igennem, til den tykner.

Saml lasagnen

  • Kødsauce og lasagneplader lægges lagvist i et stort ildfastfad.
  • Start med kødsauce i bunden. Kom eventuelt lidt morneysauce imellem lagene.
  • Slut af med et lag lasagneplader og morneysaucen hældes ud over toppen tilsidst.
  • Drys rasp udover toppen.
  • Bag lasagnen ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 30 minutter - til den er gylden og bobler.
  • Lad den trække 10 minutter inden servering.
  • Server med en grøn salat fx. fennikel/pæresalat
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen