Go Back
+ servings

Mørbradfad med bacon og æbler

Tilb. tid25 min
Samlet tid25 min
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 200 g bacon i tern
  • 1 stort hakket løg
  • 1 stort æble i tern
  • 1/2 bakke champignoner i skiver
  • 1 spsk timian
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 100 g flødeost med løg og urter - eller bare neutral
  • Salt
  • Peber
  • Evt. kulør

Fremgangsmåde

  • Puds svinemørbraden for sener og fedt - skær den i skiver a 3 cm tykkelse.
  • Tryk skiverne let flade med håndfladen.
  • Skiverne brunes på en pande med 2 spsk olie. De skal ikke gennemsteges, bare få stegeskorpe. Krydr med salt og peber og læg dem i et ovnfast fad.
  • Rist baconternene på panden, og kom dem på fedtsugende papir.
  • Hæld lidt af fedtet væk fra panden. I det resterende svitses løg, æble og champignoner.
  • Krydr med timian og peber.
  • Kom blandingen over mørbradbøfferne i fadet.
  • Panden koges af i madlavningsfløden, flødeosten kommes ved.
  • Jævn evt. saucen lidt, hvis den er for tynd. Hvis saucen skal have lidt farve, så tilsæt lidt kulør.
  • Hæld saucen over fyldet i fadet og drys med baconternene øverst.
  • Fadet dækkes med sølvpapir og kommes på nederste rille i ovnen i ca. 20 min ved 200 grader. Når retten er gennemvarm tages folien af og fadet stilles i midten af ovnen i ca. 5-7 min, til det bobler og har fået lidt farve.

Noter

Server med ris eller kartoffelmos
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen