Go Back
+ servings

Tærte med løg, bacon, timian og ost

Tilb. tid50 min
Samlet tid50 min
Antal: 1 tærte

Ingredienser

Bund

  • 50 g durummel
  • 50 g groft speltmel
  • 100 g hvedemel
  • 50 g olie
  • 50 yoghurt
  • 1/2 dl vand
  • 1 tsk salt

Fyld

  • 150 g bacon
  • 4-5 løg i skiver
  • 3 fed hvidløg - hakkede
  • 1 spsk friskhakket timian
  • 1/2 tsk stødt chili
  • 4 æg
  • 1 dl skummetmælk
  • 1 dl yoghurt
  • 1/2 dl madlavningsfløde
  • Salt
  • Peber
  • Muskat
  • Revet parmesan
  • Revet ost

Fremgangsmåde

Bund

  • Det hele røres sammen og dejen hviler min. 30 min i køleskabet.
  • Tryk dejen ud i tærteformen og prik den med en gaffel.
  • Forbages ved 200 grader i alm. ovn i ca. 20 min.

Fyld

  • Steg baconen sprød og kom den på fedtsugende papir.
  • Hæld lidt af baconfedtet væk, så der ca. er 1 spsk tilbage på panden.
  • Svits løg og hvidløg på panden ved jævn varme, indtil de bliver bløde og får lidt farve.
  • Panden tages af varmen og timian og chili blandes i løgene.
  • Æggemassen piskes sammen.
  • Fordel løgblandingen på tærtebunden.
  • Bræk baconen i mindre stykker og kom i tærten
  • Hæld æggemassen over.
  • Riv frisk parmesan og drys ud over tærten.
  • Bag den 25 min ved 200 grader i alm. ovn (indtil den er fast)
  • Den revne ost kommes over og tærten gratineres de sidste 5 min.
  • Når osten er gylden, er tærten færdig.
  • Serveres straks.

Noter

- Det er bedst at bruge en metalform.
- Tærten kan fryses
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen