Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Tærte med løg, bacon, timian og ost
Tilb. tid
50
min
Samlet tid
50
min
Antal:
1
tærte
Ingredienser
Bund
50
g
durummel
50
g
groft speltmel
100
g
hvedemel
50
g
olie
50
yoghurt
1/2
dl
vand
1
tsk
salt
Fyld
150
g
bacon
4-5
løg i skiver
3
fed
hvidløg
-
hakkede
1
spsk
friskhakket timian
1/2
tsk
stødt chili
4
æg
1
dl
skummetmælk
1
dl
yoghurt
1/2
dl
madlavningsfløde
Salt
Peber
Muskat
Revet parmesan
Revet ost
Fremgangsmåde
Bund
Det hele røres sammen og dejen hviler min. 30 min i køleskabet.
Tryk dejen ud i tærteformen og prik den med en gaffel.
Forbages ved 200 grader i alm. ovn i ca. 20 min.
Fyld
Steg baconen sprød og kom den på fedtsugende papir.
Hæld lidt af baconfedtet væk, så der ca. er 1 spsk tilbage på panden.
Svits løg og hvidløg på panden ved jævn varme, indtil de bliver bløde og får lidt farve.
Panden tages af varmen og timian og chili blandes i løgene.
Æggemassen piskes sammen.
Fordel løgblandingen på tærtebunden.
Bræk baconen i mindre stykker og kom i tærten
Hæld æggemassen over.
Riv frisk parmesan og drys ud over tærten.
Bag den 25 min ved 200 grader i alm. ovn (indtil den er fast)
Den revne ost kommes over og tærten gratineres de sidste 5 min.
Når osten er gylden, er tærten færdig.
Serveres straks.
Noter
- Det er bedst at bruge en metalform.
- Tærten kan fryses
Del din opskrift med mig på Instagram
Tag
@louiogbearnaisen