Go Back
+ servings

Helstegt kylling

Tilb. tid1 t 5 min
Samlet tid1 t 5 min
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • Persille
  • Citron
  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie
  • Rosmarin
  • Kartofler
  • Gulerødder
  • Pastinakker
  • Cherrytomater flået fri af skind
  • Hele hvidløg i skal
  • Løg

Fremgangsmåde

  • Kom 2/3 delen af persillen ind i kyllingen sammen med en halv citron.
  • Kyllingen gnides godt med olie, salt, peber, citronsaft og rosmarin.
  • Kartofler, gulerødder, pastinakker og løg skæres i grove stykker og kommes i et ovnfast fad.
  • Skindfrie tomater og hele hvidløg blandes i. Det hele krydres med salt, peber og lidt god olivenolie.
  • Kylling kommes ovenpå grøntsagsblandingen.
  • Kom det hele i ovnen ved ca. 180 grader i 60 min (alm ovn) til kyllingen er gennemstegt.
  • Skru op på 225 grader de sidste 10 min for at få en lækker brun kylling.
  • Tag kyllingen ud og lad den hvile.
  • Væden i bunden af fadet hældes i en kasserolle og der laves en sauce heraf.
  • Grøntsagerne kommes tilbage i ovnen i 7 min ved 225 grader i alm ovn for at blive møre.
  • Kom grøntsagerne i en stort fad, parter kyllingen og læg stykkerne ovenpå.
  • Hæld tilsidst saucen over retten.
  • Drys med frisk persille og server.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen