Go Back
+ servings

Marcipangris til mandelgaven

Antal: 1 stk

Ingredienser

  • 500 g rå marcipan af god kvalitet
  • Rød frugtfarve
  • Flormelis
  • Fingerfærdigheder

Fremgangsmåde

  • Ælt den hårde marcipan blød med flormlis. Del den først i 4 portioner. Den ene æltes rød med frugtfarve. De andre holdes neutrale.
  • Lav grisen på den flade (fad, pap med staniol, bræt, tallerken osv.) som den skal gives væk på, da den er umulig at flytte efterfølgende.
  • Portion 1(kroppen) formes til et kræmmerhus, hvor den tykke ende gøres let rund - dette er bagenden på grisen. fortil trykkes spidsen på kræmmerhuset fladt.
  • Portion 2 (hoved) rulles til en kugle og trykkes fast på kroppen
  • Portion 3 (hue) formes ligesom kroppen til et kræmmerhus. Tryk bunden af kræmmerhuset/huen op, så der er plads til hovedet. Toppen på hatten rulles lidt længere og bøjes ned som snippen på huen.
  • Portion 4 (øvrige dele) Først rulles 4 lige store pølser, gør dem lidt tykkere i den ene ende. Dette er benene. Buk den tykke ende lidt op og tryk dem fast på kroppen af grisen. Den anden ende af benene, skæres et snit, så der dannes grisetæer.
  • En kugle rulles og trykkes flad til tryne. Med enden af en ske eller andet laves næsebor i trynen. Tryk den fast forest på hovedet.
  • En epillipse formes og trykkes flad. Skær den over på midten, så der dannes 2 ører. De sættes fast under hatten og bøjes let udad.
  • Tilsidst rulles en meget tynd pølse og den foldes sammen som en krølle til hale. Sættes på bagenden. Det er nemmest hvis den sidder helt tæt på grisen og ikke stritter, da den er skrøbelig og let falder af.
  • Afslut med en kugle på huen.

Noter

Grisen pakkes ind i cillofan og en stor rød sløjfe i toppen.
Kan nemt holde sig nogle dage inden madeljagten.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen