Go Back

Luftige boller med græsk yogurt

Tilb. tid15 min
Antal: 16 stk

Ingredienser

  • 2,5 dl lunken vand
  • 3 dl græsk yoghurt
  • 50 g gær
  • 3 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 1 æg
  • 2 spsk olie
  • Hvedemel

Fremgangsmåde

  • Bland vand og græsk yogurt godt sammen og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt sukker, salt og det grove mel. Det hele røres godt sammen til en grød.
  • Ægget og olie røres i dejen og hvedemelet tilsættes lidt efter lidt. Dejen skal ikke æltes endnu, den skal røres godt sammen.
  • Lad den hæve tilsækket i 15 min.
  • Ælt dejen godt igennem, tilsæt evt. lidt mere hvedemel.
  • Dejen kommes tilbage i skålen og hæver endnu 15 min, tildækket.
  • Del dejen i 16 stykker og form til boller, der placeres på en bageplade. Lad dem hæve tilsdækket i 45 min.
  • Pensl med sammenpisket æg og bag ved 200 grader i ca. 15 min.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen