Go Back

Ossobuco med laurbærblade, løg og kartofler

Tilb. tid2 t
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 4 ossobuco
  • 3 spsk hvedemel
  • salt
  • peber
  • 1 kg kartofler
  • 1 alm. øl
  • 3 stk løg
  • 5 laurbærblæade
  • 3 kviste frisk timian
  • 4 dl vand
  • 3 spsk majsstivelse
  • 1/2 dl rødvin
  • 1/2 boullionterning
  • evt. 1 tsk kulør
  • 1 bundt persille
  • Godt brød

Fremgangsmåde

  • Skær osso buco stykkerne 3 steder på fedtkanten, så de ikke trækker sig sammen.
  • Bland mel med slar og peber og vend kødstykkern heri. På en varm pande med olie, brunes stykkerne godt af.
  • Skær løgene i tynde ringe og kartoflerne i ca. 1/2 cm, tykke skiver.
  • Løg og kartofler lægges i en ildfast fad og krydres med salt og peber. Kødstykkerne lægges ovenpå og øl, vand, laurbærblade og timian tilsættes.
  • Fadet dækkes helt til med staniol og kommes i ovnen i 2 timer ved 180 grader.
  • Når kødet er mørt, tages fadet ud og 3 dl af væden sies i en kasserolle.
  • Lad det koge op og jævn det med majsstivelse. Smag til med lidt rødvin, boullion, salt og peber.
  • Retten serveres med friskhakket persille, grodt brød og den jævnede sauce.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen