Go Back

Blomkål i karry og spicy kødboller

Tilb. tid25 min
Samlet tid25 min

Ingredienser

Blomkål i karry

  • 1 spsk olie
  • 1 spsk karry
  • 1 lille blomkål delt i buketter
  • 1 fintsnittet forårsløg
  • 1,5 dl cremefraiche 18% - eller kokosmælk
  • 1/2 dl vand
  • 50 g feta - smuldret
  • Saft af 1/2-1 lime
  • Salt/peber
  • Frisk persille eller koriander til toppen

Spicy kødboller

  • 500 g hakket kylling
  • 1 finthakket forårsløg
  • 1 fed hvidløg - finthakket
  • 1 æg
  • 1/2 dl mælk
  • 1/2 dl rasp
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 nip cayennepeber
  • 1 tsk koriander
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

Blomkål i karry

  • Kom olie på en varm pande og svits karryen.
  • Tilsæt blomkålsbuketterne og svits dem med et par minutter.
  • Skru ned til jævn varme og tilsæt de øvrige ingredienser.
  • Lad det hele simre ca. 15 minutter til blomkålen er mør, men stadig har bid.
  • Tilsæt evt. mere vand hvis saucen bliver for tyk.
  • Smag saucen til.

Kødboller

  • Rør alle ingredienserne samme frikadellerne. Farsen skal være blød men stadig fast.
  • Fugt hænderne lidt med vand og rul små kødboller.
  • Sæt dem på en plade med bagepapir og kom dem i køleskabet min. 30 minutter.
  • Varm en pande med olie op.
  • Kom kødbollerne på panden og steg dem gyldne på alle sider.
  • Skru ned til jævn varme og steg dem færdig.
  • Server blomkålscurryen med kødboller og et godt drys krydderurter.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen