Go Back

Cheddar Cheese Crakers

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid15 minutter

Ingredienser

  • 50 g smør - stuetemp.
  • 200 g cheddarost
  • ¼ tsk salt
  • tsk peber
  • 2-4 spsk koldt vand
  • 125 g hvedemel
  • tsk hvidløgspulver
  • tsk chilipulver
  • tsk cayennepeber
  • tsk smoked paprika

Fremgangsmåde

  • Kom smør, ost, salt og peberi en foodprocessor eller minihakker.
  • Kør det ved lav hastighed til det bliver til en blød kugle.
  • Tilsæt hvedemel og krydderier og kør til dejen bliver smuldret.
  • Tilsæt koldt vand lidt af gangen og kør til dejen bliver til en kugle igen.
  • Dejen skal ikke være våd, men blot sammenhængende.
  • Pak dejen ind i film og kom den min. 1 time på køl.
  • Rul dejen tyndt ud og udstik kiks i valgfri størrelse.
  • Kom dem på en bageplade med bagepapir. Prik dem med en gaffel og drys evt. med lidt ekstra krydderi.
  • Bag kiksene ved 190 grader i ca. 10-14 minutter. De skal være gyldne og sprøde.
  • Afkøl dem på en bagerist.
  • Opbevar kiksene i en lufttæt beholder.

Noter

Chilikrydderier kan udskiftes med andet krydderi såsom rosmarin eller blot salt.
Dejen kan fryses og bruges senere.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen