Go Back

Auberginesalat med kikærter og knas

Forb. tid20 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid35 min

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 hjertesalat
  • 1 dåse kikærter - drænede og skyllede
  • saft af 1/2 citron
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • salt/peber
  • 2 spsk nigellafrø
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 håndfuld finthakket persille
  • 50 g parmesanost i strimler

Fremgangsmåde

  • Del auberginerne på langs og skær dem i både.
  • Vend dem i olivenolie.
  • Steg dem på en pande (evt. med lidt mere olie) indtil de er gyldne og møre (ca. 10-15 minutter).
  • Tag dem af panden og kom dem på fedtsugende papir. Drys med groft salt.
  • Bræk hjertesalaten i grove stykker og fordel den på et stort fad.
  • Kom de stegte auberginer ovenpå og dernæst kikærterne.
  • Rør en dressing af citronsaft, hvidløg, olivenolie, salt og peber.
  • Hæld dressigen ud over salaten.
  • Drys nigellafrø, sesamfrø, persille og parmesan på toppen.
  • Server straks.

Noter

Kan bruges som tilbehør til grillet kød eller som vegetarret.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen