Go Back

Chokoladetærte med ganache og hindbær

Forb. tid30 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid40 min

Ingredienser

Bund

  • 125 g smør
  • 150 g mørk chokolade - her 70%
  • 2 æg
  • 150 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 3 spsk god kakao
  • 50 g hakket chokolade - 56%
  • Et nip salt

Ganache

  • 100 g mørk chokolade - 60% eller 70%
  • 1 dl piskefløde
  • 25 g smør

Top

  • Havsalt
  • Friske hindbær

Fremgangsmåde

Bund

  • Kom smør og chokolade i en lille gryde.
  • Smelt det ved svag varme - rør jævnligt, så det ikke brænder på.
  • Tages det af varmen og lad det køle lidt af.
  • Kom æg og sukker i en skål - pisk det skummende og luftigt.
  • I en anden skål blandes kakaopulver og hvedemel.
  • Vend forsigt den smeltede chokolademassen i æggene.
  • Sigt melblandingen i og vend forsigt i massen, indtil der ikke er flere klumper.
  • Tilsæt hakket chokolade.
  • Smør en springform og hæld dejen heri.
  • Bag bunden ved 175 grader i ca. 10 minutter - den må ikke blive gennembagt, så hold øje!
  • Køl bunden af på en bagerist.

Ganache

  • Kom chokolade, fløde og smør i en skål og smelt det over vandbad.
  • Lad det køle af.

Chokoladetærte

  • Fordel chokoladeganachen på den afkølede bund.
  • Smør den ud, men ikke helt ud til kanten.
  • Drys med havsalt.
  • Sæt friske hindbær på toppen.
  • Server straks
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen