Go Back
+ servings

Sauteret savoykål med bacon + kyllingedeller med krydderurter

Forb. tid30 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 4 pers

Ingredienser

Sauteret savoykål med bacon

  • ½ stort savoykål - eller 1 lille hoved
  • 150 g bacontern
  • 2 tsk frisk timian
  • 50 g valnødder
  • 2 spsk æbleeddike
  • Salt/peber

Kyllingedeller med krydderurter

  • 500 g hakket kylling
  • 1 finthakket forårsløg
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • ½ dl rasp
  • 1 spsk sennep
  • 1 håndfuld friskhakkede krydderurter - her persille og timian
  • Salt/peber
  • Evt. ½ dl rasp + 2 spsk parmesan til panering

Fremgangsmåde

Sauteret savoykål

  • Snit kålen fint.
  • Blancher den i letsaltet vand i ca. 2 minutter.
  • Dræn kålen i et dørslag - skyl med iskoldt vand, så den bevarer sin sprødhed.
  • Steg baconen sprød og læg den på fedtsugende papir.
  • Kom 1 spsk olie på en pande, tilsæt kål og timian og svits det hele godt nogle minutter - kålen skal bare lige tage farve.
  • Tilsæt bacon, valnødder, æbleeddike, salt og peber og svits 1 minut. Smag til.
  • Server straks.

Kyllingedeller

  • Rør alle ingredienserne samme frikadellerne. Farsen skal være blød men stadig fast.
  • Fugt hænderne lidt med vand og rul små frikadeller/kødboller.
  • Sæt dem på en plade med bagepapir og kom dem i køleskabet min. 30 minutter.
  • Bland rasp, parmesan, salt og peber sammen.
  • Rul kødbollerne/frikadellerne i rapsen.
  • Varm en pande med olie op (eller brug baconpanden med fedt!)
  • Kom frikadellerne på panden og steg dem gyldne på alle sider.
  • Skru ned til jævn varme og steg dem færdig.
  • Server med savoykålet.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen