Go Back
+ servings
Tandoori kylling - opskrift - indisk mad

Tandoori kylling

Server tandoori kyllingen med raita, naanbrød eller ris.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid50 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 8 kyllingelår - eller en hel kylling delt i 8 stykker
  • Oliespray eller ca. 4 spsk rapsolie

Marinade

  • 3,5 dl yoghurt 10%
  • 1 lille løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 cm ingefær - skrællet
  • 3 tsk garam masala
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk cayennepeber - Jep, 2 teskefulde!
  • 1 tsk smoked paparika
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienserne til marinaden i en foodprocessor.
  • Blend indtil marinaden er jævn.
  • Kom marinade og kylling i en pose. Masser mariande godt ind i kyllingen og luk posen til.
  • Kom den i køleskabet min. 6 timer eller til dagen efter.
  • Tag kyllingelårerne ud af posen og "ryst" overskydende marinade af - gem al marinaden.
  • Læg kyllingelårerne på en rist med en bageplade med bagepapir under - eller brug en lille bradepande med indbygget rist.
  • Bag kyllingen ved 180 grader i 20 minutter.
  • Tag kyllingen ud, vend lårerne og fordel halvdelen af den resterende marinade på dem.
  • Bag videre i 15 minutter.
  • Tag kyllingen ud igen, vend lårerne og fordel resten af marinaden på lårerne. Spray lårerne med oliespray eller dryp med olie, så de får en sprød overflade.
  • Kom kyllingen tilbage i ovnen og bag dem færdig, ca. 15 min (afhængig af hvilken kyllingedel, som du har brugt og størrelsen). Grill evt. de sidste 1-2 minutter af bagetiden.
  • Server tandoori kyllingen med raita, naanbrød eller ris.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen