Go Back
+ servings
Gullash- opskrift på ungarsk gullash

Gullash

Den lækreste gullash med masser af smag. Server med kartoffelmos eller ris.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid2 timer
Samlet tid2 timer
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 500 g skært oksekød - gullashstrimler/tern
  • 2 spsk olie
  • 1 løg - finthakket
  • 1 fed hvidløg - finthakket
  • 3 gulerødder - i grove skiver/tern
  • 2 spsk paprika
  • ¼ tsk chili
  • 3 spsk koncentreret tomatpure
  • 5 dl oksebouillon - eller 5 dl vand + 1 oksebouillonterning
  • 1 laurbærblad
  • 2,5 dl madlavningsfløde 9 eller 18%
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

  • Kom olie i en stor gryde og svits kødet ved høj varme.
  • Tilsæt løg og hvidløg og svits med 1 minut.
  • Kom paprika og chili i - svits det 10 sekunder.
  • Tilsæt tomatpure og svits det med 10 sekunder.
  • Kom bouillon, gulerødder og laurbærblad i. Bring det hele i kog.
  • Skru ned til svag varme og lad din gullash simre under låg i ca. 1 time. Rør undervejs.
  • Tag låget af og lad retten koge lidt ind i ca. 30 minutter.
  • Tilsæt madlavningsfløde og kog din gullash igennem - smag til med salt og peber.
  • Server med kartoffelmos, frisk timian eller persille og evt. syltede rødbeder, asier eller hvad du har i sylte-gemmerne.

Noter

Vil du have en tykkere sauce, kan du jævne den.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen