Go Back
soda bread - brød med cheddar og rosmarin - madbrød

Cheddarbrød med rosmarin (Soda Bread)

Tilb. tid25 minutter
Samlet tid25 minutter

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 spsk friskhakket rosmarin
  • 150 g cheddar - revet
  • 1 æg
  • 2,5 dl kærnemælk
  • Havsalt

Fremgangsmåde

  • Bland mel, , natron, bagepulver, salt, peber, rosmarin og cheddar i en skål.
  • Rør det sammen.
  • Tilsæt æg og kærnemælk og rør det i til en klistret, men jævn dej. Rør ikke for meget.
  • Kom mel på hænderne og form dejen til et brød. Dejen skal være ret klistret, så fortvivl ej.
  • Kom brødet på en bageplade med bagepapir.
  • Skær et kryds eller et par snit i toppen af brødet med en skarp kniv.
  • Drys med havsalt på toppen.
  • Bag ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 25-30 minutter - til det er gyldent og bagt.
  • Tag det ud og lad det afkøle på en rist i 15-20 minutter før servering.
  • Server straks.

Noter

Brødet er ligesom scones - bedst frisk!
Kærnemælk kan udskiftes med syrnet mælkeprodukt. Du kan ikke bruge almindeligt mælk, så kommer brødet til at smage, som at række tungen ud af vinduet.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen