Go Back
+ servings
afrikansk mad - gryderet

Afrikansk gryde med kylling, søde kartofler og peanuts

Tilb. tid35 min
Samlet tid35 min
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 1 løg - finthakket
  • 1-2 fed hvidløg - finthakket
  • 3 cm frisk ingefær - revet
  • 1 tsk cayennepeber
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1,5 tsk chiliflager
  • 400 g kyllingebryst eller inderlår uden ben - skåret i grove tern.
  • 1/2 L hønsebouillon
  • 175 g peanutbutter - ikke den grove
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1-2 søde kartofler - i grove tern (1 meget stor eller 2 mellemstore)
  • 1 laurbærblad
  • Salt/peber
  • 2 dl saltede peanuts - grofthakkede
  • Frisk persille eller koriander

Tilbehør

  • Brune ris - kerner, bulgur eller couscous
  • Yoghurt

Fremgangsmåde

  • Varm olien i en stor gryde.
  • Svits løg og hvidløg ved jævn varme til løgene er klare. De skal ikke tage for meget farve.
  • Tilsæt ingefær, cayennepeber, koriander og chiliflager. Svits krydderierne med 30 sekunder.
  • Tilsæt kyllingetern og brun bed høj varme kyllingen godt på alle sider - ca. 3-4 minutter.
  • Kom hønsebouillon, peanutbutter, hakkede tomater, kartoffeltern og laurbærblad i gryden.
  • Kog det hele op, skru herefter ned til lav varme og lad det hele simre under låg i ca. 30 minutter.
  • Tag låget af og fjern laurbærbladet. Smag til med salt og peber.
  • Tilsæt halvdelen af de hakkede peanuts og kog retten igennem 1 minut.
  • Server med hakkede peanuts på toppen og frisk persille.

Noter

Du kan jævne retten til sidst, hvis du ønsker en tykkere konsistens.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen