Go Back
+ servings

Triple chokolade moussekage

Antal: 12 pers

Ingredienser

1. lag

  • 80 g smør
  • 200 g chokolade 70% - finthakket
  • 1 tsk instant espressopulver
  • 4 æg - L, delt i æggehvider og æggeblommer
  • Et nip salt
  • 75 g lys muscovadosukker

2. lag

  • 2 spsk god kakaopulver
  • 5 spsk varmt vand
  • 200 g chokolade 56-60% - finthakket
  • 3,75 dl piskefløde
  • 1 spsk sukker
  • Et nip salt

3. lag

  • 3 blade husblas - opblødt i koldt vand efter anvisning på pakken
  • 175 g hvid chokolade - finthakket
  • 3,75 dl piskefløde

Pynt

  • Hakket chokolade eller chokoladespåner

Fremgangsmåde

1. lag

  • Bland smør, chokolade og espressopulver i en lille gryde. Smelt det ved svag varme under omrøring. Tag det af varmen og lad det afkøle nogle minutter.
  • Kom æggehvider og salt i en skål. Pisk det til det er næsten stift. Kom halvdelen af sukkeret i æggehviderne og pisk til det er blandet - ca. 15 sek. Kom resten af sukkeret i og pisk indtil massen er stiv.
  • Bland hurtigt den smeltede chokolade med 1/3 af æggehvidemassen. Fold forsigtig de sidste 2/3 dele af æggehviderne i - pas på ikke at slå luften ud.
  • Smør en springform og hæld forsigtig dejen i.
  • Bag bunden ved 170 grader i ca. 12-16 minutter. Hold øje, den skal bare lige blive bagt.
  • Tag bunden ud og lad bunden afkøle i springformen til den er helt kold.
  • OBS: Springformen skal bruges til at samle kagen, så lad bunden blive heri.

2. lag

  • Rør kakaopulver og varmt vand sammen - sæt det til side.
  • Smelt chokoladen over vandbad. Lad den afkøle 2-4 minutter.
  • Pisk fløde, sukker og salt sammen til det er tykt, men ikke stift.
  • Tilsæt kakaoblandingen og pisk det i.
  • Bland/rør 1/3 af fløde i chokoladen. Vend forsigt de sidste 2/3 af fløde i og bland det netop er samlet.
  • Hæld forsigtig moussen i springformen, over den kolde bund. Bank springformen et par gange i bordet, for at fjerne eventuelle luftlommer.
  • Kom kagen i køleskabet og lad den hvile i min. 30 minutter.

3. lag

  • Kom halvdelen af piskefløde i en lille gryde og kog det op. Tag gryden af varmen og tilsæt den opblødte husblas mens der røres.
  • Hæld den varme fløde over den hvide chokolade - lad det stå 1 minut.
  • Rør det sammen indtil den hvide chokolade er smeltet. Lad det afkøle til stuetemperatur, ca. 8 minutter.
  • Hæld resten af fløden i en skål og pisk den stiv.
  • Kom 1/3 af flødeskummet i chokoladen og rør det sammen.
  • Vend forsigt de sidste 2/3 af flødeskummet i chokoladen.
  • Kom moussen i springformen, ovenpå det midterste lag, og glat toppen ud.
  • Kom kagen i køleskabet min. 3 timer - gerne natten over.
  • Pynt med chokolade og server!
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen