Go Back

Mørbradgryde med paprika, fløde og bacon

Verdens bedste vikingegryde
Tilb. tid45 min
Ret: Hovedret

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad - afpudset og skåret i 3x3 cm stykker
  • 250 g bacon
  • 150 g cocktailpølser uden skind
  • 1 l madlavningsfløde 18%
  • 2,5 dl piskefløde
  • 2 terninger svinebouillon
  • 1 dåse tomatpure - ca. 5 spsk
  • 1 tsk karry
  • 1,5 tsk løgpulver
  • 1/2 -1 tsk cayennepeber
  • 2 tsk allround-krydderi
  • 2 tsk smoked paprika
  • 5 tsk paprika
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

  • Steg bacon sprød på en pande.
  • Brun svinemørbraden på panden.
  • Kom karry i en gryde og "brænd" det af. Tilsæt tomatpure og svits det 1 min.
  • Tilsæt madlavningsfløde, piskefløde og bouillon.
  • Kom til øvrige krydderier, mørbrad, pølser og bacon i.
  • Kog gryden op og lad den simre ved svag varme i ca. 45 minutter.
  • Smag saucen til.
  • Server med ris.

Noter

Mængden af krydderier kan variere - smag dig frem.
Tilsæt evt. løg og svampe.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen