Go Back

Risotto med rødbede, fennikel og peberrod

Tilb. tid25 min
Samlet tid25 min

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 lille løg - finthakket
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 200 g risottoris
  • 2 dl tør hvidvin
  • ca. 3 - 5 dl hønsefond
  • ca. 250 g revet rødbede - 2 mellemstore rødbeder
  • 100 g friskrevet parmesan
  • 50 g smør
  • 4 spsk cremefraiche 18%

Top

  • 1 Fennikel - fintsnittet
  • Saft af 1/2 citron
  • Friskrevet peberrod
  • Frisk dild
  • Frisk persille

Fremgangsmåde

  • Kom olie på på en dyb pande og svits løg og hvidløg uden de tager for meget farve.
  • Tilsæt risene og sauter dem med, til de begynder at blive blanke.
  • Tilsæt hvidvinen lidt af gangen, så risene hele tiden har væske - men ikke for meget.
  • Gør det samme med hønsefonden.
  • Vend rødbederne i, når halvdelen af hønsefonden er tilsat.
  • Forsæt med at tilsætte fonden til risene og rødbederen er møre og har absorberet væsken.
  • Tilsæt parmesan lidt af gangen. Ligeledes med smør.
  • Rør cremefraiche i lige inden servering. Smag til med salt og peber.

Top

  • Vend fennikel med citronsaft, peberrod, dild og persille.
  • Kom salaten på toppen af risottoen og server straks.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen