Go Back

Congo Bar (Brookies)

Tilb. tid27 min
Antal: 24 bars

Ingredienser

Bund

  • 85 g smeltet smør
  • 100 g sukker
  • 100 g lys muscovadosukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 1 æggehvide
  • 200 g hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 bagepulver
  • 50 g grofthakkede valnødder

Brownie

  • 110 g chokolade - 56% eller 70%
  • 110 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 æg
  • 1 æggeblomme
  • 125 g hvedemel
  • 2 spsk kakao
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

Bund

  • Pisk smør, sukker, vanilje og æg sammen.
  • Bland mel, salt og bagepulver og sigt det i smørblandingen.
  • Rør det hele til en ensartet dej.
  • Fordel dejen i en lille bradepande (ca. 25x40) beklædt med bagepapir.
  • Fordel valnødder ovenpå.
  • Bag bunden ved 180 grader i ca. 12 minutter. Den skal ikke være helt gennembagt.
  • Tag den ud og afkøl, mens næste lag laves.

Brownie

  • Smelt chokolade og smør i en lille gryde. Lad det køle et par minutter.
  • Hæld det i en skål, sammen med sukker og pisk det sammen.
  • Tilsæt æggene og rør.
  • Bland mel, kakao, salt og bagepulver i en skål.
  • Sigt det i dejen og vend det i til en ensartet dej.
  • Fordel dejen på den forbagte bund.
  • Bag brownien ved 180 grader i ca. 15 minutter - den skal være fast, men ikke helt gennembagt.
  • Afkøl på en bagerist.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen