Go Back
+ servings

Deep Pan Aubergine Pizza

Antal: 2 stk.

Ingredienser

Pizzabund

  • 15 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 7 dl pizzamel

Fyld

  • 1 stor aubergine eller 2 små
  • Olivenolie
  • Salt/peber
  • Tomatsauce
  • 2 kugler frisk mozzarellaost
  • 2 tsk tørret oregano
  • Frisk oregano

Fremgangsmåde

  • Oplæs gæren i vandet.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, men hold lidt af melet tilbage.
  • Ælt dejen til den er smidig og glat.
  • Smør en skål med lidt olie og kom dejen herop i.
  • Dæk med et stykke film eller en plastikpose.
  • Lad dejen hæve 2-3 timer til dobbelt størrelse.
  • Dej dejen i 2 kugler.
  • Drys lidt mel i 2 runde bageforme (eller pizzaforme).
  • Tryk dejen ud i formene. Lad dem efterhæve 15 minutter mens ovnen forvarmes til 225 grader.
  • Forbag pizzabundene 5-7 minutter.

Fyld

  • Skær Aubergine ud i tynde skiver.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir og dryp dem alle med olivenolie, krydr med salt og peber.
  • Bag dem ca. 10 minutter ved 200 grader til de er møre.
  • Smør de forbagte pizzabunde med en god tomatsauce.
  • Fordel aubgergineskiverne ovenpå, de må godt overlappe lidt. Drys med oregano.
  • Bræk mozzarellaosten i grove chunks og kom halvdelen på toppen.
  • Bag pizzaerne ved 225 grader i ca. 10 minutter til de er gennembagte.
  • Kom straks resten af mozzarellaen på toppen og afslut med frisk oregano.
  • Server straks.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen