Go Back
+ servings

Græskarbrød med græskar og krydderier

Tilb. tid15 min
Samlet tid15 min
Antal: 16 stk

Ingredienser

  • 35 g gær
  • 0,75 dl lunken vand
  • 2 dl mælk
  • 75 g smeltet smør
  • 275 g græskarpure
  • 50 g brun farin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1/4 tsk cayennepeber
  • 1,5 tsk salt
  • 700-750 g hvedemel

Top

  • 50 g smeltet smør
  • 16 hele nelliker

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i det lunkne vand.
  • Lun mælk og smør sammen til smørret er smeltet.
  • Afkøl det til det er lunkent.
  • Kom mælk, smør, græskarpure, sukker, kanel, koriander, cayennepeber og salt i en skål.
  • Tilsæt hvedemel lidt af gangen mens dejen æltes.
  • Ælt dejen til den slipper skålens sider og er smidig - det tager ca. 7 minutter ved mediumhastighed på en røremaskine (ca. 12 minutters æltning i hånden).
  • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve ca. 1,5 time - til dobbelt størrelse.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 16 stykker.
  • Rul stykkerne til boller og tryk dem let flade.
  • Klip med en saks 8 snit - ca. 1,5 cm ind i bollen hele vejen rundt. Midten skal stadigvæk være hel.
  • Læg brødene på 2 bageplader med bagepapir.
  • Dæk bagepladerne til med to viskestykker og lad brødene efterhæve ca. 30 minutter.
  • Stik med en træpind eller anden rund genstand et hul i midten af hvert brød, så der bliver plads til en stilk.
  • Pensl brødene med smeltet smør.
  • Bag brødene midt i ovnen ved 200 grader (over-/undervarme) i ca. 15-20 minutter - til brødene er gennembagte og gyldne.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.
  • Stik en nellike ned i hvert hul, så græskarbrødene får en stilk.

Noter

Brødene kan fryses
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen