Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Chokoladetrøfler
Ingredienser
250
g
mørk chokolade
-
50-65%
1,5
dl
piskefløde
1
tsk
valgfri smag
-
kaffepulver, appelsin, lakrids, kanel..
¼
tsk
salt
50
g
kakaopulver
Evt. ¼
tsk
kanel
-
hvis du juler
Fremgangsmåde
Hak chokoladen fint.
Kom fløde, smagsgiver og salt i en gryde.
Kog det op ved jævn varme under omrøring.
Sluk for varmen.
Tilsæt hakket chokolade og rør til chokolademassen er helt glat.
Beklæd en lille form med bagepapir (ca. 15x20 cm)
Hæld chokolademassen i formen og sæt formen i køleskabet i min. 3 timer til massen har sat sig.
Kom kakao og evt. kanel i en dyb skål.
Tag formen med chokoladeblandingen ud af køleskabet.
Tag en teske-fuld af chokoladeblandingen op og form den hurtigt med hænderne til en kugle.
Chokolademassen smelter hurtigt mellem varme hænder.
Fortsæt med resten af chokoladeblandingen.
Rul kuglerne i kakaodrys og kom dem i en plastikbeholder.
Sæt dem på køl i 1 time eller indtil servering.
Opbevar chokoladetrøflerne på køl.
Noter
Ca. 14-16 dage (holdbarhed på fløde forlænges 2-3 gange når den koges).
Del din opskrift med mig på Instagram
Tag
@louiogbearnaisen