Go Back
Chokoladetrøfler

Chokoladetrøfler

Ingredienser

  • 250 g mørk chokolade - 50-65%
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 tsk valgfri smag - kaffepulver, appelsin, lakrids, kanel..
  • ¼ tsk salt
  • 50 g kakaopulver
  • Evt. ¼ tsk kanel - hvis du juler

Fremgangsmåde

  • Hak chokoladen fint.
  • Kom fløde, smagsgiver og salt i en gryde.
  • Kog det op ved jævn varme under omrøring.
  • Sluk for varmen.
  • Tilsæt hakket chokolade og rør til chokolademassen er helt glat.
  • Beklæd en lille form med bagepapir (ca. 15x20 cm)
  • Hæld chokolademassen i formen og sæt formen i køleskabet i min. 3 timer til massen har sat sig.
  • Kom kakao og evt. kanel i en dyb skål.
  • Tag formen med chokoladeblandingen ud af køleskabet.
  • Tag en teske-fuld af chokoladeblandingen op og form den hurtigt med hænderne til en kugle.
  • Chokolademassen smelter hurtigt mellem varme hænder.
  • Fortsæt med resten af chokoladeblandingen.
  • Rul kuglerne i kakaodrys og kom dem i en plastikbeholder.
  • Sæt dem på køl i 1 time eller indtil servering.
  • Opbevar chokoladetrøflerne på køl.

Noter

Ca. 14-16 dage (holdbarhed på fløde forlænges 2-3 gange når den koges).
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen