Go Back
+ servings
citron-marengs-roulade-lemon-meringes-roulade-opskrift

Citron marengs roulade

Tilb. tid25 min
Samlet tid25 min
Antal: 8 pers

Ingredienser

Dej

  • 5 æggehvider
  • 275 g sukker
  • 75 g mandelflager

Fyld

  • 4-5 spsk lemon curd - eller anden syrlig marmelade
  • 200 g mascarpone
  • 3 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljeestrakt
  • Revet citronskal

Top

  • Flormelis

Fremgangsmåde

  • Pisk æggehviderne hvide og stive.
  • Tilsæt 1 spsk sukker ad gangen og pisk godt mellem hver, så sukkeret opløses.
  • Pisk marengsen godt igennem.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir. Smør marengsen ud i et jævnt lag i en rektangel på 25x35 cm. Drys med mandelflager.
  • Bag ved 180 grader i 10 minutter og skru herefter ned på 140 grader. Bag videre i ca. 15 minutter til marengsen er gylden og fast.
  • Tag bunden ud og lad den afkøle lidt. Læg et skærebræt eller en bageplade med bagepapir på toppen, vip bunden rundt på dette, så siden med mandelflagerne ligger nederst. Træk forsigtigt bagepapiret af bunden og lad den afkøle helt.

Fyld

  • Pisk mascarpone, fløde og vanilje sammen til en tyk skum. Smag til med revet citronskal.
  • Smør lemon curd i et jævnt lag på den afkølede rouladebund og fordel dernæst flødeskummet ovenpå.
  • Rul forsigtet rouladen på den korte led ved hjælp af bagepapiret.
  • Sigt flormelis over rouladen og server straks.

Noter

Kagen skal serveres straks, da marengsen hurtig bliver blød pga. fyldet.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen