Go Back
+ servings
smores cupcakes - chokolade muffins - marengs cupcakes - smores opskrift

S'mores Cupcakes

Tilb. tid15 minutter
Samlet tid15 minutter
Antal: 14 stk

Ingredienser

Bund

  • 100 g digestivekiks
  • 20 g sukker
  • 50 g smør

Fyld

  • 75 g mørk chokolade - hakket
  • 14 skumfiduser/marshmallows

Chokoladekage

  • 180 g sukker
  • 120 g mel
  • 40 g kakaopulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 1 æg
  • 75 g mælk
  • 50 g rapsolie

Marengs

  • 4 æggehvider
  • 2,5 dl sukker
  • 1 tsk eddike

Fremgangsmåde

Bund

  • Knus kiksene og bland dem med sukker.
  • Smelt smørret og rør det i kiksene til en sammenhængene masse.
  • Fordel ca. 1 spsk i hver muffinsform (metalform med papirforme) og glat bunden med bagsiden af skeen.
  • Bag bunden ved 180 grader i ca. 3-5 minutter. Tag dem ud

Fyld

  • Fordel hakket chokolade på kiksebundene og lad det smeltet.
  • Læg en skumfidus på hver bund.

Chokoladekage

  • Sigt alle de tørre ingredienserne sammen i en skål og bland dem sammen.
  • Pisk æg, mælk og olie sammen i en anden skål.
  • Vend dem i de tørre ingredienser med en dejskraber.
  • Fyld cupcakes/muffinsforme ¾ dele op med dej.
  • Bag dem ved 175 grader i ca. 12-15 minutter.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle helt af på en bagerist inden marengs kommes på.

Marengs

  • Pisk æggehviderne stive.
  • Tilsæt langsomt - lidt af gangen - sukker, mens der piskes godt. Marengsen skal være stiv og skinnende.
  • Tilsæt eddike og pisk det i.
  • Fordel marengs på muffisene med en tyl - eller smør det på toppen.
  • Brænd med en gasbrænder marengsen gylden.
  • Eller kom kagerne i ovnen, ved grill, i ca. 1- minut. Hold øje - det går stærkt!
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen