Go Back
pain au chocolat opskrift - lidl - hjemmelavede - crossaints

Pain au Chocolat / Chokolade Croissant

Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid25 min
Antal: 8 stk.

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej - firkantet (eller købt croissant-dej)
  • 75 g marcipan - revet
  • 50 g mørk chokolade - hakket
  • 3 spsk hakkede nødder - jeg brugte pistacienødder
  • 1 æg - sammenpisket
  • Mandelflager

Fremgangsmåde

  • Skær butterdejen på langs og del herefter hver halvdel i 4 stykker.
  • Bland marcipan, chokolade og nødder sammen til fyldet.
  • Fordel fyldet på bunden af "den korte side" af stykkerne. Pensl med æg rundt i kanterne. Rul stykkerne sammen omkring fyldet og pres folderne lidt sammen. Læg rullerne med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir.
  • Pensl med æg og drys med mandelflager.
  • Bag croissanterne ved 200 grader i ca. 15-18 minutter til de er gyldne og puffet op.
  • Lad dem afkøle lidt på en bagerist - server dem lune.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen