Go Back
kanelgifler - opskrift - kanelsnegle - louiogbearnaisen

Kanelgifler

Tilb. tid12 min
Samlet tid12 min
Antal: 24 stk

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 5 dl sødmælk - opvarmet til håndvarmt
  • 150 g sukker
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 900 g hvedemel
  • 100 g smør - blødt

Fyld

  • 120 g sukker
  • 80 g brun farin
  • 200 g smør
  • 15 g kanel
  • 1 tsk salt

Top

  • Æg - sammenpisket
  • Perlesukker

Fremgangsmåde

Dej

  • Opløs gær i mælken.
  • Tilsæt sukker, kardemomme, salt og hvedemel.
  • Rør dejen sammen på en røremaskine til den er samlet.
  • Tilsæt smørret og ælt dejen ved medium/høj hastighed i 8-10 minutter indtil den er smidig og glat.
  • Lad dejen hæve 1 time tildækket med et viskestykke.

Fyld

  • Rør sukker, farin, kanel, salt og smør sammen til en jævn masse.

Dej

  • Rul dejen ud på et meldrysset bord - brug kun lige nok mel til at dejen ikke klistrer fast, dejen skal endelige ikke have for meget mel, så bliver den tør.
  • Rul dejen ud til en rektangel på 30 x 75 cm.
  • Smør remoncen ud i jævnt lag på dejen. Drys evt. med lidt flagesalt - det er lækkert.

Metode 1:

  • Rul dejen stramt sammen til en pølse. Skær den ud i 24 triangler, ved at skære skrå snit, i stedet for lige snit. Tag toppen af trianglen, altså den smalle top, som ligge mod bordet, og vend den opad, så kanelgiflen står på det brede stykke dej. Pres den smalle top lidt ned, så kanelgiflerne flader en smule ud. Sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Metode 2:

  • Start på den lange side og fold dejen 3 cm ind over sig selv og bliv ved indtil alt dejen er foldet. Herved får du en flad pølse, frem for en rund.
  • Skær 3 cm stykker ud af den fladepølse og læg kanelgiflerne på en bageplade med bagepapir.

Kanelgifler

  • Lad kanelgiflerne efterhæve 40 minutter under et viskestykke.
  • Pensl med æg og drys med perlesukker.
  • Bag ved 200 grader i ca. 10-14 minutter.
  • (Jeg underbager dem altid en smule og lader dem stå 2-3 minutter på bageplade før de flyttes til en bagerist.)
  • Tag dem ud og afkøl dem på en bagerist. Server dem lune.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen