Go Back
+ servings
salat med æble, figner og nødder - efterårssalat - salat med frugt - opskrift

Salat med æble, figner og saltede, karameliserede valnødder

Forb. tid5 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid15 min
Antal: 4 pers.

Ingredienser

Salat

  • Ca. 1 liter blandet salat - gerne bittert
  • 6 figner - i kvarte
  • 3 æbler - i skiver

Nødder

  • 100 g valnødder
  • 0,75 dl sirup
  • 15 g smør
  • 1 tsk flagesalt

Dressing

  • 6 spsk olivenolie
  • 3 spsk æbleeddike
  • 1/2 tsk honning
  • 1 tsk dijon sennep
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

Nødder

  • Kom valnødder, sirup og smør på en pande. Varm det op ved jævn varme og bliv ved indtil det begynder at karamlisere - det tager cirka 10 minutter. Drys med salt.
  • Hæld nødder og massen over på et stykke bagepapir og lad det afkøle helt. Drys evt. med lidt mere salt. Bræk det hele i mindre stykker.

Dressing

  • Pisk alle ingredienserne sammen til dressingen. Smag til.

Salat

  • Fordel salatbladene i en skål. Kom æbler, figner og nødder deri.
  • Hæld dressingen udover og bland det hele forsigtig.
  • Server straks.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen