Go Back

Chokoladekage med rødbede + chokoladeganache med flagesalt

Tilb. tid20 min

Ingredienser

Chokoladekage

  • 300 g rødbeder
  • 3 dl rapsolie
  • 5 æg
  • 250 g hvedemel
  • 100 g kakao
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 350 g sukker
  • 3 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt

Ganache

  • 200 g smør
  • 3,5 dl flormelis
  • 0,75 dl kakao
  • 1 nip salt
  • 100 g mørk chokolade - her 60%
  • 1 dl piskefløde

Top

  • Flagesalt

Fremgangsmåde

Chokoladekage

  • Prik rødbederne med en kødnål. Pak rødbederne med skræl, ind i sølvpapir og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 45-60 minutter. De skal være gennembagte.
  • Tag dem ud og fjern skrællen, mens de endnu er varme.
  • Mos rødbederne fuldstændig - gerne med en stavblender, og lad dem køle af.
  • Kom rødbedemosen i en skål, når de er afkølede, og tilsæt olie.
  • Tilsæt ét æg af gangen og pisk godt mellem hvert.
  • Bland i en anden skål de tørre ingredienser.
  • Sigt de tørre ingredienser i rødbededejen og pisk det hele hurtigt sammen til en jævn dej.
  • Kom chokoladekagedejen op i en smurt springform (her 20 cm) og bag kagen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Kom herefter et stykke sølvpapir på toppen og bag kagen videre i ca. 30-45 minutter. Tjek om kagen er bagt - den skal være en smule blød i midten, da den bager videre i formen.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle 20 minutter i springformen. Tag formen af og lad kagen afkøle helt på en bagerist.
  • Lad den gerne stå til dagen efter før du smørrer den med chokoldeganache (pakket ind på køkkenbordet eller i køleskabet), så bliver det mere saftig.

Ganache

  • Smelt chokoladen og lad den køle lidt af.
  • Kom imens smør og flormelis i en skål. Pisk det lyst og luftigt.
  • Tilsæt kakao og salt og pisk igen.
  • Kom chokolade og piskefløden i og pisk det hele sammen til en jævn masse.

Chokoladekage

  • Del kagen på midten og løft toppen af.
  • Smør ca. 6 spsk ganache på bunden og smør det ud i et jævnt lag. Læg toppen af chokoladekagen på.
  • Smør resten af ganachen ud over kagen i et jævnt lag.
  • Dyp en palet i varmt vand, tør den af og smør ganachen helt glat.
  • Drys med flagesalt.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen