1dåse kogte kikærter - skyllet og tørret (eller 400 g kogte, afkølede kikærter)
1spskolie
¼tsksalt
¼tskstødt spidskommen
¼tskstødt paprika
Topping
Cremefraiche
Chiliflager
Frisk persille til servering
Fremgangsmåde
Varm en stor gryde op med olie.
Tilsæt løg og hvidløg og svits dem i ca. 3 minutter.
Tilsæt ingefær, gurkemeje, cayennepeber og salt og svits det med i ca. 1 minut - rør hele tiden. Kom de hakkede gulerødder i - tilsæt vand og bouillon.
Kog suppen op og skru ned til svag varme. Lad det hele simre indtil gulerødderne er bløde, ca. 25 minutter.
Blend med en stavblender suppen glat og kom cremefraiche i. Smag til og tilsæt evt. flere krydderier, hvis det er nødvendigt.
Lad suppen simre i yderligere 10-15 minutter før servering.
Kikærter
Vend kikærterne med olie, salt og krydderier. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Vend dem undervejs. Til skal blive gyldne og let sprøde.
Servering
Server suppen med cremefraiche, persille, chiliflager og de sprøde, krydrede kikærter