Go Back
+ servings
Gulerodssuppe med ingefær og krydrede kikærter

Gulerodssuppe med ingefær og krydrede kikærter

Tilb. tid45 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 3 spsk olie
  • 1 løg - i grove tern
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 3 cm stykke frisk ingefær - skrællet og revet
  • ¼ tsk stødt cayennepeber
  • ½ tsk stødt gurkemeje
  • ¼ tsk spidskommen
  • 1 tsk fint salt
  • Peber
  • 750 g gulerødder - skåret i 1 cm stykker
  • 4,5 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 2 dl cremefraiche 18%

Kikærter

  • 1 dåse kogte kikærter - skyllet og tørret (eller 400 g kogte, afkølede kikærter)
  • 1 spsk olie
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk stødt spidskommen
  • ¼ tsk stødt paprika

Topping

  • Cremefraiche
  • Chiliflager
  • Frisk persille til servering

Fremgangsmåde

  • Varm en stor gryde op med olie.
  • Tilsæt løg og hvidløg og svits dem i ca. 3 minutter.
  • Tilsæt ingefær, gurkemeje, cayennepeber og salt og svits det med i ca. 1 minut - rør hele tiden. Kom de hakkede gulerødder i - tilsæt vand og bouillon.
  • Kog suppen op og skru ned til svag varme. Lad det hele simre indtil gulerødderne er bløde, ca. 25 minutter.
  • Blend med en stavblender suppen glat og kom cremefraiche i. Smag til og tilsæt evt. flere krydderier, hvis det er nødvendigt.
  • Lad suppen simre i yderligere 10-15 minutter før servering.

Kikærter

  • Vend kikærterne med olie, salt og krydderier. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Vend dem undervejs. Til skal blive gyldne og let sprøde.

Servering

  • Server suppen med cremefraiche, persille, chiliflager og de sprøde, krydrede kikærter

Noter

Cremefraiche kan udskiftes med kokosmælk
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen