Go Back

Moussaka med aubergine og kartofler

Tilb. tid40 min

Ingredienser

Kødsauce

  • 2 spsk olie
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 løg - i tern
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk tomatpure
  • 1 tsk allehånde
  • 1 tsk kanel
  • 3 tsk oregano
  • 1 tsk sukker
  • Salt/peber
  • 1 dl rødvin
  • 2 spsk rødvinseddike

Fyld

  • 3 aubergine - i 1/2 cm skiver
  • Olivenolie
  • 5-7 kartofler - M, i 0,5 cm skiver´
  • 100 g revet ost - valgfri

Béchamelsauce / morneysauce

  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 5 dl mælk
  • Evt. 50 g parmesan
  • Muskatnød
  • Salt/peber

Top

  • 100 g revet ost

Fremgangsmåde

Kødsauce

  • Varm olie i en stor gryde.
  • Brun oksekødet. Tilsæt løg og hvidløg, svits dem med 2-3 minutter.
  • Kom tomatpure, allehånde, kanel, oregano, sukker, salt og peber i gryden og svits det hele 2-3 minutter.
  • Hæld rødvin og eddike i, skru ned til svag varme og lad det hele simre 15-20 minutter. Rør jævnligt.

Fyld

  • Fordel aubergineskiverne på en (eller to) bageplader med bagepapir. Dryp alle skiverne med lidt olivenolie og krydr med salt og peber.
  • Bag dem ved 175 grader i ca. 10-14 minutter til aubergineskiverne er bløde. De skal ikke få for meget farve.
  • Kog kartoffelskiverne i saltet vand i ca. 6-8 minutter. De skal være møre, men stadig have bid.
  • Dræn kartoflerne for vand.

Béchamelsauce / morneysauce

  • Smelt smørret i en lille gryde.
  • Drys melet i, mens der hele tiden piskes.
  • Tilsæt mælken gradvist, mens der hele tiden piskes, indtil saucen begynder at tykne.
  • Varm saucen godt igennem.
  • Tilsæt parmesan, salt, peber, muskatnød og pisk det godt i saucen. Smag til.

Moussaka

  • Smør et stor fad.
  • Fordel kartoffelskiverne i bunden af fadet, så de overlapper hinanden.
  • Kom dernæst halvdelen af aubergineskiverne i et lag ovenpå.
  • Hæld alt kødet på og fordel det i et jævnt lag.
  • Fordel resten af aubergineskiverne ovenpå. Drys med ost.
  • Hæld saucen udover toppen og slut af med revet ost.
  • Bag moussakaen ved 180 grader i ca. 30-40 minutter, indtil den er gylden og boblende.
  • Tag den ud og lad den afkøle min. 10 minutter inden servering.

Noter

Tilsæt evt. et æg til saucen for en mere tyk og creme sauce.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen