Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Champagne Cupcakes m. granatæblefrosting
Antal:
12
stk.
Ingredienser
3,5
dl
champagne / boblevand
230
g
mel
¼
tsk
natron
1
tsk
bagepulver
1
tsk
vaniljesukker
230
g
sukker
130
g
smør
-
blødt
3
æggehvider
1,5
dl
cremefraiche 18%
Frosting
250
g
smør
-
blødt
250
g
flormelis
2-3
spsk
koncentreret granatæblesaft
Fremgangsmåde
Kom champagnen i en lille gryde og kog det op.
Skru ned til jævn varme og lad det simre i ca. 10 minutter - champagne skal reduceres til ca. 1,5 dl.
Tag champagne af varmen og afkøl den helt.
Bland mel, natron, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål.
Bland smør og sukker sammen i en anden skål.
Pisk det sammen til det er hvidt og luftigt.
Tilsæt æggehvider og cremefraiche pisk det i smør/sukker-blandingen.
Kom melblandingen i og vend det hele sammen.
Rør til sidst den reducerede champagne i dejen.
Kom muffinsforme i en muffinsplade og fordel dejen heri. Formene skal fyldes ¾ op.
Bag muffins ved 180 grader i ca. 15-18 minutter.
Tag dem ud og lad dem afkøle helt på en bagerist.
Frosting
Pisk smør og flormelis sammen ved medium hastighed i ca. 4 minutter.
Tilsæt granatæblesaft og pisk frostingen ved høj hastighed i ca. 2-3 minutter - indtil den er luftig.
Kom frostingen på en sprøjtepose med tyl og sprøjt toppe på de afkølede cupcakes (de skal være helt kolde!).
Server.
Noter
Koncentreret granatæblesaft: På samme måde som champagne reduceres, kan du reducere saft fra granatæblekerner.
Del din opskrift med mig på Instagram
Tag
@louiogbearnaisen