Go Back
+ servings
champagne cupcakes med frosting - muffins - festmad - opskrift

Champagne Cupcakes m. granatæblefrosting

Antal: 12 stk.

Ingredienser

  • 3,5 dl champagne / boblevand
  • 230 g mel
  • ¼ tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 230 g sukker
  • 130 g smør - blødt
  • 3 æggehvider
  • 1,5 dl cremefraiche 18%

Frosting

  • 250 g smør - blødt
  • 250 g flormelis
  • 2-3 spsk koncentreret granatæblesaft

Fremgangsmåde

  • Kom champagnen i en lille gryde og kog det op.
  • Skru ned til jævn varme og lad det simre i ca. 10 minutter - champagne skal reduceres til ca. 1,5 dl.
  • Tag champagne af varmen og afkøl den helt.
  • Bland mel, natron, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål.
  • Bland smør og sukker sammen i en anden skål.
  • Pisk det sammen til det er hvidt og luftigt.
  • Tilsæt æggehvider og cremefraiche pisk det i smør/sukker-blandingen.
  • Kom melblandingen i og vend det hele sammen.
  • Rør til sidst den reducerede champagne i dejen.
  • Kom muffinsforme i en muffinsplade og fordel dejen heri. Formene skal fyldes ¾ op.
  • Bag muffins ved 180 grader i ca. 15-18 minutter.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle helt på en bagerist.

Frosting

  • Pisk smør og flormelis sammen ved medium hastighed i ca. 4 minutter.
  • Tilsæt granatæblesaft og pisk frostingen ved høj hastighed i ca. 2-3 minutter - indtil den er luftig.
  • Kom frostingen på en sprøjtepose med tyl og sprøjt toppe på de afkølede cupcakes (de skal være helt kolde!).
  • Server.

Noter

Koncentreret granatæblesaft: På samme måde som champagne reduceres, kan du reducere saft fra granatæblekerner.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen